Турнир по Белот

28 Август | гр.Варна, Юнашки салон

Турнир по Белот, част от Varna Games Week 2020

Запиши сеВиж правилата

Условия за участие

  1. Всеки отбор е съставен от двама играчи, които не могат да бъдат сменяни по време на състезанието. Отборът задължително трябва да има име/имената на участниците/ или номер, с които да играе във всеки кръг на турнира. До участие в състезанието се допускат само лица, навършили 18 годишна възраст!
  2. Записването в турнира ще се осъществява само след представяне на документ за покупка на промо пакет за участие от belot.bg.
  3. Жребият за разпределяне в груповата фаза на турнира, ще се проведе на място, по ред на записването на отборите.

Награден фонд

Наградният фонд в турнира се предоставя от Belot.BG и е в размер на 2 000 000 чипа и 2 години VIP, който се разпределя между финалистите по следния начин:

  • I място – 1 000 000 чипа + 1 година VIP
  • II място – 600 000 чипа + 6 месеца VIP
  • III място – 200 000 чипа + 3 месеца VIP
  • III място – 200 000 чипа + 3 месеца VIP

Правила

Турнирът се състои от 16 отбора, разпределени в групи по 4. Играе се на принципа всеки срещу всеки. Напред продължават победителите във всяка една от групите. Мачовете се провеждат във формат 3 игри.
Победителите от групите играят полуфинал до 2 победи и следва финал до 3 победи.

  1. При равни точки на два отбора в групите напред продължава отбора с по-добри показатели, по следните критерии:
    • Спечелени мачове
    • Разлика в игри
    • Точкова разлика
  2. Играе се до 151 точки.
  3. Качването на Без коз не е задължително
  4. Ако играта е висяща отборът обявил вида й не записва точките си, а те остават за този, който спечели следващото раздаване. Противникът му си записва своите точки. Ако и следващото раздаване виси, то точките се натрупват за по-следващото и т. н.
  5. При обявена контра, отборът събрал повече точки записва удвоения резултат за вкарана игра, независимо кой я е обявил (Удвоявят се и всички премии, включително премията за капо).
  6. При обявена реконтра, отборът събрал повече точки записва учетворения резултат за вкарана игра, независимо кой я е обявил (Учетворявят се и всички премии, включително премията за капо).
  7. При обявена контра или реконтра, ако играта виси, тогава всички точки (удвоени или учетворени) остават за отбора, спечелил следващото раздаване.
  8. С Капо не се излиза (за да спечели играта, излезлият отбор трябва да запише поне още една точка от ръка без да бъде задминат от противниковия отбор).
  9. Не може да се излезе с „висящи“ точки, независимо от това на кой от отборите се пишат. Играе се докато „висящите“ точки се изчистят!
  10. При игра на Без коз точките от капо не се удвояват.
  11. При резултат в игрите, завършващ на 6 на “коз” и 4 на “всичко коз” предимство има отбора с по-малко точки.
  12. Всеки отбор е длъжен да следи и записва, както своя резултат, така и противниковия.
  13. При констатирани злоупотреби по време на играта, наблюдателят (съдията) има право да налага наказания, както следва:
    • За установено подсказване между съотборници следва дисквалификация на отбора, извършил подсказването.
    • За установено мамене, изразяващо се в използване на похвати, методи, мимики и средства, с цел улесняване на отбора или съотборника в избора на карта или стратегия на игра, следва дисквалификация на отбора, извършил маменето.
    • За говорене по време на игра, извън позволеното от правилата на играта, нарушаващо нормалното протичане на същата и разсейващо останалите играчи, следва устна забележка отправена към говорещия играч.
    • При повторна забележка, отправена към играч наблюдателят има право да дисквалифицира отбора от участие в турнира.

Анонси

Обявяванията се правят на първа ръка, но не до момента на затварянето, а в момента, в който играча хвърли своята карта.

  1. При обявяване на анонси – играчите имат право да обявяват по-малък анонс от този обявен преди тях/освен в случаите, в които обявяват последни и партньора им не е обявил най-силния или равен по сила на противниковия анонс до момента/, ако това не е спазено, противниковия отбор може да реши дали играта да се анулира или да продължи!
  2. Може да се избяга от контра и реконтра. Единствения случай, когато това не може да стане е при обявяване на реконтра на всичко коз/това е най-силната игра/.
  3. При свалени карти може да се обяви белот, само ако играча, който ги сваля има от боята на която се обявява белота!
  4. Еднакви карти (каре) не елиминират поредни (терца, кварта, квинта).
  5. Ако една и съща карта участва едновременно в каре и поредица (терца, кварта, квинта), играчът избира кое от двете да обяви.
  6. Ако и двата отбора са обявили анонси от поредни карти, премии за тях си записва само отборът, обявил най-висок такъв. При анонси с еднаква дължина, за по-висок се смята този, който започва с по-висока карта. Ако най-високите анонси от поредни карти на двата отбора са равни, то всички премии за поредни карти отпадат.
  7. Ако и двата отбора са обявили карета, премии за тях си записва само отборът, обявил каре от карти с най-висока точкова стойност.
  8. При игра в която отбора, който е обявил е капо, но въпреки това има повече точки от анонси, губи играта!

Етичен кодекс

  1. Играчите нямат право да се обиждат!
  2. Картите трябва да бъдат държани по нормален начин.
  3. Играчите нямат право да повишават тон!
  4. Всички играчи са равни и неприлично поведение не се толерира!
  5. Резултата ще бъде записван от участниците (за всяка двойка ще има по един лист и химикал). Точките след всяка игра ще бъдат броени от участниците, като след каквито и да било претенции ще се намесва съдията.
  6. Анонсите трябва да се назовават правилно (спатия, каро, купа, пика, без коз, всичко коз).
  7. Ако карта се обърне по време на раздаването, то се повтаря.
  8. При изиграване на непозволена карта от страна на даден отбор то противкиковия отбор си записва цялата игра с анонсите към нея.
  9. Наблюдателите, които не участват в играта нямат право да коментират раздаванията и отиграванията в нея. При некоректно подедение и нарушение се отстраняват от турнира!
  10. Организаторите запазват правото си на промени в по време на турнира.
  11. При спорни ситуации в разигравания, анонси и протичане на играта, крайното решение взима главния съдия на турнира и то не подлежи на оспорване.

Програма

28 Август 2020 г.

09:00 – 09:45 ч. 

Записване на отборите

09:45 – 10:00 ч.

Техническа конференция /запознаване с правилата на Турнира/

10:00 ч.

Начало на игрите в групи

*След приключване на груповия етап следва обедна почивка, с продължителност 90 мин. Всички класирали се отбори за полуфиналната фаза се задължават да се явят на място не по-късно от 15:30 ч.

15:30 ч.

Полуфинал и Финал

След 19:00 ч.

Награждаване

Къде ще се проведе?

Онлайн в сайта на belot.bg

Контакти

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Получавай новини за събитието

[widget id=”acym_subscriptionform_widget-2″]