Storm King’s Thunder. Въведение

Настоящите публикации представляват приключенията на група играчи във вълшебния свят на Dungeons and Dragons. Групата се състои от играчи с различно ниво на опитност в системата и ролевите игри като цяло, и броят и съставът им може да се променя от сесия на сесия. Сесиите обикновено се държат веднъж седмично.

Тези кратки разкази са силно романтизирана версия на игралният процес и не го отразяват точно. Механическите елементи на играта са премахнати, а голяма част от действията на играчите и събитията в историята са пропуснати, съкратени или преразказани с цел по-удобно и увлекателно четене.

Използваната система е петото издание на Dungeons and Dragons, известно още като D&D 5th Edition и D&D NEXT. Приключението, през което преминават играчите е базирано на модула Storm King’s Thunder, но може да напусне границите на официалната публикация в зависимост от решенията на играчите. Действието се развива в света на Faerun, където са базирани множество електронни игри и книги от жанра фентъзи.
По-надолу можете да се запознаете накратко с персонажите, които играчите управляват по време на игра. Броят и статусът им може да се променя с развитието на приключението.

Горк Чернорък – Orc, Barbarian (Path of the Berserker)
Горк е огромен дори за неговата раса орк с яркозелена кожа и черна коса. Дясната му длан е покрита с мазно черно петно, което сякаш никога не се измива. Нечовешката му сила донякъде се балансира от почти пълното му отсъствие на разум. Може би именно това е причината за благия му и търпелив нрав, поне в сравнение с жестокостта на събратята му.

Горк принадлежи към племето на Черната Ръка, идващо от далечната северна планинска верига, наречена Гръбнака на Света, и по занаят е ковач. Известно време преди настоящите събития племето му се съюзило група скални гиганти, които обещавали големи награди в замяна на военната мощ на орките. Те с радост приели сделката, но в рядък момент на просветление Горк усетил, че гигантите само ги използват за лична облага. Отвратен, той решил да напусне и да се разправи сам с всички гиганти на света, като се зарекъл никога да не убива някой по нисък от него.
Преди да тръгне, той взел свещената брадва на племето си, която била изкована с принципа „По-голямото е по-хубаво” наум. Затова на брадвата била сложена прекомерно дълга дръжка и голямо широко острие, така че оръжието действа по-скоро като алебарда.

Така въоръжен, Горк заслизал от планинския си дом и пътувал дълго на юг. Мислел да стигне до най-ниската точка на света, и да почне да избива гигантите от долу на горе.

Кайл Санктус – Fallen Aasimar, Sorcerer (Storm Sorcery)
Кайл е едно от двете деца на Елезар и Ариана, владетелите на Келзор – малко царство далеч на юг и извън пределите на тази история. Родителите, както и децата им, принадлежат на ангело-подобната раса aasimar – нещо изключително рядко, тъй като тази раса не се размножава физически. Вместо това тези специални индивиди се раждат като знамение за нещо голямо, и често имат важна роля в съдбата на света.
Кайл е млад и самоуверен магьосник, който борави еднакво добре със сребърния си език и с разрушителните стихии на природата. Има ярко-сини очи, бледа кожа и бяла коса.

Няколко месеца преди сегашните му приключения той бил излязъл на лов, когато намерил в гората тежко ранена жена, която бягала уплашено от нещо, и се стоварила изтощена в прегръдките му. Кайл веднага забелязал че тя имала рога и опашка и странна, неземна красота. Това била Каламити, която принадлежала към расата tiefling, водеща началото си от демоните. Тя му се примолила да я спаси от преследвачите и, които искали да я убият само заради произхода и, и Кайл я прибрал тайно в двореца на семейството си. С течение на времето двамата се влюбили безумно един в друг, и страстта им ги направила непредпазливи. При една от тайните им срещи били забелязани от пазач, който решил да предпази господаря си от скандал като убие Каламити. В паниката си Кайл изтръгнал оръжието от ръцете на пазача и го убил за да предпази любимата си. В същия момент блестящите бели крила на гърба му – свидетелство за ангелското му потекло – се свили и почернели. Каламити решила, че не може повече да остане тук и да рискува живота и на двама им, и избягала.

Засрамен, Кайл събрал малко принадлежности и напуснал дома си. Искал не само да намери Каламити, но и да изкупи греха си и да намери отново достойнството си. Единственият, който знаел тайната му била сестра му.

Кира Санктус – Protector Aasimar, Cleric (Light Domain)
Кира е сестра-близначка на Кайл и притежава същите бляскави сини очи, но косата и е ярко руса. За разлика от него тя не се страхува да си поизцапа ръцете и се разхожда с тежка метална броня и щит.

Връзката между близнаците била толкова силна, че тя била единствената, на която Кайл поверил тайната си. Когато той напуснал кралството им, Кира решила, че не може да го остави да броди сам и го последвала с цел да му помогне да намери изгубената си любов и да го върне към пътя на светлината и доброто.

Мустафа Ибзим Реса – Hill Dwarf, Cleric (War Domain)
Мустафа е набито джудже със светла кожа, вчесана черна брада и зелени очи. Пристига от владенията на Харабия, далеч на изток отвъд пустинята Анаурох. Той е силно вярващ и смирен пред бога си, но се превръща в истински демон на бойното поле. На все още крехката за джудже възраст от 150 години вече има седем жени и 35 деца.

Години преди да пристигне във Faerun, пустинното му царство било нападнато от армии от циклопи. Войната не било нещо необикновено, но тези циклопи имали разрушителната способност да хвърлят експлодиращи огнени кълба. Озадачени от странните знаци, които им пращал бог, върховните жреци на Харабия изпратили Мустафа и много други джуджета като поклонници из далечните части на света с надеждата да намерят отговори и път към победата.

Идвайки от толкова далеч, Мустафа веднага прави впечатление със странните си дрехи и нрави, а самият той също намира този непознат свят за странен и нецивилизован, и е готов при всяка възможност да просветли невежите тълпи.

Уискас – Tabaxi, Monk (Way of Shadow)
Един от малкото жители на Нощоскал, успели да се покрият при нападението на града, Уискас, с типично за котка любопитство следва, и впоследствие помага на групата приключенци да спасят дома му.

Уискас прилича на смесица от човек и голяма котка. Има къса, гладка, черна козина, дълга опашка, и тънки, гъвкави крайници, завършващи с пухкави лапи, криещи остри като бръснач нокти, които той не се страхува да използва в битка.

Уискас е член на Емералдения Анклав – орден, посветен на природните сили и на опазването на баланса в света, и на тайна секта от вестоносци, шпиони и наемни убийци, които действат тихомлъком в сенките на нощта.

Анаврин – High Elf, Wizard (Bladesinger)
Родом от елфското село Oгнезалез, намиращо се в северните части на Върховната Гора, Анаврин е израснал сред законите на магията. След години изучаване на света чрез книгите, той събира смелостта да се отдели от елфския си народ и поема по своя път. Приключението му го води до Звездните Планини, където среща майстор от древния орден на Звънтящото Острие. От него научава много тайни за живота и магията.

Обучението му го е възпитало да е винаги спокоен и концентриран, независимо от ситуацията. Анаврин вярва, че познанието и силата на свободното мислене са движещи характеристики в неговия живот. Сега е тръгнал на пътешествие за нови познания след като учителят му го оставя, споделяйки с него, че няма на какво повече да го научи. Една от негативните му страни е, че би рискувал почти всичко, за да се докосне до истината и познанието зад това, което е хванало интереса му.

Ел Гато – Tabaxi, Monk (Way of Shadow)
Приятел и колега на Уискас, с когото той препоръчва на групата да се срещне, ако някога им потрябва помощ. Гато има същата гладка черна козина, но е далеч по-нисък и кльощав, и много по-сприхав.

Storm King’s Thunder. Част 1 – Сесия 1 – Пристигане в Нощоскал
Storm King’s Thunder. Част 1 – Сесия 2 – Седем змии
Storm King’s Thunder. Част 1 – Сесия 3 – За котки и допълнителни животи
Storm King’s Thunder. Част 1 – Сесия 4 – Капещата Пещера
Storm King’s Thunder. Част 1 – Сесия 5 – Вълшебната кула
Storm King’s Thunder. Част 2 – Сесия 6 – Нови приятели
Storm King’s Thunder. Част 2 – Сесия 7 – Нови врагове
Storm King’s Thunder. Част 2 – Сесия 8 – Гости за вечеря
Storm King’s Thunder. Част 2 – Сесия 9 – Цопване в басейна

Posted in RPG