Турнир по Каркасон в клуб Varna Games

carcassonne-tournament2

ТУРНИР ПО КАРКАСОН В ГР. ВАРНА

22.03.2015 (неделя) от 12:00 часа в клуб “Varna Games“, ул. Халил Ефенди 4
със съдействието на издателство Фантасмагория

ЗАПИСВАНЕ: задължително в calendarium.fantasmagoria.bg

ИЗИСКВАНЕ: моля, попълвайте имената си само на КИРИЛИЦА! Всеки участник трябва да бъде записан поименно и поотделно, като един човек има право да запише и няколко играча, стига желанието им да е сериозно и да са му известни точните им данни. ЗАПИСВАЙТЕ СЕ ОТРАНО, МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ.
За записване ще ни е нужно – 2 имена, възраст, телефон и e-mail. (виж формата горе вляво на екрана. Вашият e-mail и телефон няма да бъдат показвани в публичното пространство и ще бъдат третирани конфиденциално).
Алтернативно записване: ако изпитвате затруднения при работа със сайта ни, моля обърнете се към някой от организаторите чрез фейсбук, по e-mail или телефон, те ще ви запишат в листата на участниците, но при всички случаи трябва да фигурирате на сайта. При запълване на лимита от 32 човека, участник може да се запише на място в деня на турнира на място, при не явяване на някой от вече записаните участници.
Отписване: става чрез съобщение по e-mail на kingdom@fantasmagoria.bg и то се извършва от наш служител. Играчите не могат да изтрият имената си сами от листата. Ако по някакви причини ви се наложи да отсъствате и да пропуснете турнир, моля да ни уведомите своевременно. Благодарим Ви!

ВЪЗРАСТ: от 8 до 108 години (:

ЦЕНА: вход за събитието 5 лв.

Facebook – събитие: https://www.facebook.com/events/737579383022686/
Присъединяване към събитието във facebook е само с цел споделяне и разпространение на информацията, за да се запишат повече участници както и за да получавате актуална информация за турнира, но то по никакъв начин не отменя задължителното записване в КАЛЕНДАРИУМА, където очакваме и вашите коментари под събитието.
Награди: Разбира се награди ще има, но няма да бъдат обявявани предварително, тъй като ще зависят от броя на участниците. Колкото повече са участниците, толкова повече и по-големи ще са наградите.
БЪДЕТЕ В ЧАС, ИГРАЙТЕ С НАС! Присъствието на всички запалянковци е задължително (:

Турнирът ще се проведе в два етапа – предварителни кръгове и финали. Предварителните кръговете се състоят от шест рунда, като се играе на маси по двойки. За оценяване се използва швейцарска система, като за разрешаване на равенства се прилага методът Бухолц – Солков . Какво представлява швейцарската система:
По време на предварителни кръговете се отчита броя победи на всеки участник. За разрешаване на равенства се прилага методът Бухолц – Солков, при който за всеки отделен играч се сумират победите на всички негови противници (резултатът на най-слабия противник не се отчита) и се прибавят към собствените му. Печели играчът със сумарно повече победи.

carcassonne

В ТУРНИРА СЕ ИЗПОЛЗВА ЕДИНСТВЕНО БАЗОВАТА ИГРА КАРКАСОН.

Разпределението на участниците в първия рунд се определя на случаен принцип. От там нататък един срещу друг играят, според временното класиране, първият срещу втория играч, третият срещу четвъртия, петият срещу шестия и т.н. В допълнение към това, съществува система, според която играчите да не се изправят два пъти срещу един и същ противник (при възможност). Това ще рече, че по определени допълнителни критерии, се определя следващия възможен противник в класирането. Във всяка игра стартов играч е този, който е започвал по- малко игри.

В случай на равенство, участникът определен на позиция едно за дадената игра е стартов играч. След тези шест рунда, четиримата най-добри играчи се явяват на полуфинали (първият играч играе срещу четвъртия, а вторият – срещу третия). Стартов играч е човекът с по-добър резултат след предварителните кръгове. При малко вероятния случай на равенство в тази игра, играчът, класиран по-високо след предварителните кръгове, отива на финала. Двамата победители от полуфиналите се борят за първото място във финален дуел. Отново играчът с по-висок резултат от предварителните кръгове играе пръв. В случай на равенство се играе втора игра, в която другият участник е стартов играч. Ако след втората игра отново има равенство (което е изключително малко вероятно), тогава за победител се обявява участникът с по-висок резултат след предварителните кръгове. По същите правила двамата победени играчи от полуфиналите се борят за третото място.

Във всички игри ще се използват времеви часовници от мобилни приложения. Всеки играч разполага с 15 мин. Участник, който изразходи цялото си време автоматично губи играта. Играчите активират часовника на противника след като са изиграли целия си ход – това ще рече, СЛЕД КАТО СА ОТБРОИЛИ РЕЗУЛТАТА СИ ОТ НАСТОЯЩИЯ ХОД. Веднъж положени на масата, плочки и фигурки не може да бъдат местени от играчите.

ПРОГРАМА НА ТУРНИРА
12.00: Приветстване на участниците
12.15: Начало на първи рунд (предварителни кръгове)
12.55: Начало на втори рунд (предварителни кръгове)
13.35: Начало на трети рунд (предварителни кръгове)
14.15: Начало на четвърти рунд (предварителни кръгове)
14.55: Начало на пети рунд (предварителни кръгове)
15.35: Начало на шести рунд (предварителни кръгове)
16.15: Полуфинали
17.00: Финали
17.45: Награждаване на победителите

Posted in Board Games, Новини Tagged with: , ,